BASES I CONVOCATÒRIA FANTOSFREAK 2024

 

BASES DEL CONCURS DE CURTMETRATGES

DEL FESTIVAL FANTOSFREAK 2024

  

1. El concurs de Curtmetratges Fantosfreak és una iniciativa creada i impulsada per l’associació Fantosfreak, en la que col·labora l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès assumint despeses d’infrastructura.

 

2. Podrà participar qualsevol persona física, empresa, associació o grup no formal, sense cap restricció d’edat, nacionalitat o de qualsevol altra mena.

 

3. Les obres presentades hauran de ser de temàtica fantàstica, terror o “freak”.

 

4. S’acceptaran un màxim de cinc obres per autor o autora.

 

5. Els curtmetratges tindran una durada màxima de 20 minuts.

 

6.  Les obres podran haver estat realitzats en qualsevol format (cinema, vídeo digital, vídeo analògic...), però hauran de presentar-se online, a través d’algunes de les plataformes online oficials que treballen amb el festival.

 

7. Els curtmetratges hauran de ser presentar-se preferentment en català o castellà. També s’acceptaran obres en un altre idioma, però en aquest cas hauran d’estar subtitulats en algun dels dos idiomes esmentats, o bé incloure una transcripció dels diàlegs en català, castellà o anglès.

 

8. La data límit per presentar les obres s’establirà en la corresponent convocatòria anual.

 

9. Els tipus de premis i els imports s’establiran en la corresponent convocatòria anual.

 

10. L’associació Fantosfreak, en coordinació amb l’Ajuntament, designarà un jurat, que s’encarregarà de fer una selecció prèvia de les obres presentades.

 

11.   Les obres seleccionades prèviament participaran en una mostra al públic i seran les que finalment optaran als premis del concurs. Aquesta selecció es notificarà per correu electrònic a tots els participants, tant els que hagin estat seleccionats com els que no. A més a més, aquesta informació es publicarà a la pàgina web que l’associació realitza anualment.

 

12. En la convocatòria anual podran establir-se uns premis específics decidits per altres òrgans que no siguin el jurat.

 

13. Si les obres presentades no reuneixen suficient qualitat, el jurat es reservarà el dret de declarar desert el concurs.

 

14. Les decisions del jurat i de tots els altres òrgans que decideixin premis són inapel·lables.

 

15.  Els curtmetratges seleccionats passaran a formar part de la videoteca del concurs. L’organització del festival es reserva el dret a utilitzar total o parcialment els curtmetratges seleccionats amb l’única finalitat de promocionar el festival. 

 

16. Les obres seleccionades seran projectades públicament durant la mostra anomenada Festival Internacional Fantosfreak de Curtmetratges Fantàstics i Freaks de Cerdanyola del Vallès, que normalment es realitza al mes de juliol. La corresponent convocatòria anual establirà el lloc i les dates concretes.

 

17. Els curtmetratges de producció catalana seleccionats a concurs en el Festival Fantosfreak que siguin de gènere de terror o fantàstic optaran, a l’any següent, als Premis TAC als millors curtmetratges catalans de gènere que atorga la Federació d’Entitats Cinèfiles Terror Arreu de Catalunya.

 

18. L’organització del concurs es reserva també la possibilitat de fer projeccions en altres festivals o mostres amb les que s’estableixin col·laboracions. En aquest casos, però, s’informarà que són obres presentades en el Festival de Curtmetratges Fantosfreak.

 

19.  Les qüestions no previstes en aquestes bases es resoldran a criteri del jurat.

 

20. La inscripció en el concurs suposa la total acceptació de les bases. 

----------------------------- 

 

CONVOCATÒRIA DEL XXV FESTIVAL INTERNACIONAL DE CURTMETRATGES FANTÀSTICS I FREAKS FANTOSFREAK 2024

 

1.      L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, en coordinació amb l’associació Fantosfreak, convoca la 25ª edició del Concurs de Curtmetrates Fantosfreak per a 2024.

 

2.      El termini de presentació de les obres serà fins al 15 d’abril de 2024.

 

3.      La taxa d'inscripció serà de 3€ per curtmetratge.

 

4.      Els curtmetratges podran presentar-se per 3 plataformes:

a) Festhome

b) FilmFreeway

c) Movibeta

 

5.      En la convocatòria de 2024 s’estableixen el següents tipus premis:

 

a)     Primer premi Fantosfreak: Trofeu.

b)     Segon premi Fantosfreak: Trofeu.

c)     Tercer premi Fantosfreak: Trofeu.

d)     Premi Garmanbozia (a l’esperit més freak): Trofeu.

e)     Premi del Públic: Trofeu.

f)       El jurat també podrà atorgar les mencions que consideri oportunes.

 

            5b. I les següents mencions:

 

a)     Premi Pepito de de Oro a la millor mort, sense trofeu.

b)     Premi Charlie  a la criatura més entranyable, sense trofeu.

c)     Premi Gagci al millor gag, sense trofeu.

d)     Premi Avestruz al millor ensurt, sense trofeu.

e)     Premi Pterodáctilo al millor crit, sense trofeu.

f)       Premi Ya se sabe o es sospechoso a la frase més mítica, sense trofeu.

 

6.    El jurat decidirà el Primer, Segon, Tercer premis i les mencions. El Premi del Públic correspondrà a l’obra més votada pel públic assistent a la mostra pública. El Premi Garmanbozia el decidirà una comissió específica de socis de l’associació Fantosfreak.

 

7.   La mostra pública del Festival Fantosfreak es realitzarà del dilluns 15 al divendres 19 de juliol de 2024 al Parc del Turonet de Cerdanyola del Vallès. La selecció de curtmetratges serà anunciada per email a tots els participants, i serà publicada a la web del festival: https://www.fantosfreak.com/ 

 

Més informació: info@fantosfreak.com

ORGANIZADO POR:

FESTIVAL ADHERIDO A:

COLABORA: